Tuesday, January 31, 2012













Mat. Wish you best of luck for your final examination
Do your best ;)
I'll always pray for you babe








 

Gold medal alhamdulillah







Assalamualaikum
Hari ni dah hari kedua game and olahraga untuk open punya still belum start
Maknanya team Johor sorang pun belum main
And alhamdulillah Johor dah ada dua pingat emas dari seni kategori regu putri dengan tunggal putri 
Kita laa tu hehe :D
Team Johor memang selamanya best
Dengan perangai gila tahap gaban budak budak memang bdkak je koje 
Ada lagi lima hari lagi nak berjuang heho
Olahraga, please do your best! 
Korang memang power. Seriously
Gambar? Later later later
Sikit siki. Baru hari kedua kan kan hoho
Takecare











Sharina Sazali


Monday, January 30, 2012













KEJUARAAN PENCAK SILAT TAMING SARI TERBUKA IPT & JEMPUTAN ASEAN 2012
WISH TEAM JOHOR BEST OF LUCK ;D







Saturday, January 28, 2012









Kalau rindukan seseorang, angkat tangan dah berdoalah pada Allah. "Ya Allah, sampaikan salam rinduku kepada ________ [nama penuh insan tersebut] sehingga aku menjadi kerinduannya. Amin.. "








HAPPY BIRTHDAY!




MOHD FAIZAL RAZMAN
930128147193 :D
I WOULD LIKE TO WISH YOU ; HAPPY 19th BIRTHDAY!
MAY GOD BLESS YOU AND I'LL PRAY FOR YOUR HAPPINESS W/NSA HIHI ;)
AGAIN, SELAMAT ULANG TAHUN YANG KE-19
DAH TUA KAU NYAHHHH 


Friday, January 27, 2012

Ariff Aiman dah 2 tahun dah! Hoho geramnya aku dengan kauuuuu mcm nak cubit cubit :D tunggu Acik balik ;p














Johor Bahru jyeahhh :D
Tapi kejap je pun -_-' 







Wednesday, January 25, 2012


Terkilan




Cuti raya cina macam apa
Lekat kat rumah sehari je then lai stadium
Training training training
Kem sedeli tak dapat join sebab ada test kines. Sorry team
 Dapat jumpa Syapik dengan Amir je cuti ni
Siti Syakirah? 
Aku busy dia tak busy. Aku tak busy dia busy
So tak jumpa
Tak jumpa babe! Terkilan nak mampossss
Fine laa kan takda rezeki
Tak ada gambar baru untuk cuti kali ni okay
Haihhhh!
Serious terkilan







Friday, January 20, 2012

Special handmade for Mat ;D


Pesanan khas buat Amir




 Assalamualaikum
Ada pesanan khas nak buat untuk kawan kita sorang ni
Amir Nur Zahin nama dia
Orangnya lembut je. Lembut hati :)
Dia dalam dilema antara nak stay or just leave
Kalau ikot opinion aku, just leave sebab dah terang terang orang tu suruh Amir move on without her
Tapi aku faham. Amir terlalu sayangkan dia
Tapi kan Amir. Kadang kadang cinta itu tak harus memiliki
Kalau dengan melepaskan akan buat orang yang kita sayang tu bahagia. Itulah jalan terbaik, let go
Bukan berputus asa. Amir dah cuba sedaya upaya selamatkan relationship ni
Tapi kalau sorang je yang beriya tapi lagi sorang berserah apa pun tak boleh kan
Bukan nak jadi batu api or penghasut
Aku cuma cakap berdasarkan pengalaman
Pengorbanan. Itu yang penting dalam setiap apa yang kita lakukan
Betul tak?
Aku ni dah banyak kehilangan orang orang yang aku sayang
Orang yang aku harapkan kekal dalam hidup aku, terpaksa jugak aku lepaskan walaupun bukan dengan kerelaan
Semuanya di atas nama pengorbanan :)
So Amir, renung renungkan lah okay
Semuanya Amir yang decide
Allah tu ada agenda tersendiri untuk setiap hamba-Nya
InsyaAllah Amir :)



Thursday, January 19, 2012

Nazura Nerman<3

Hareesa Shahaini











20.01.2012
9.30am
Going back to Johore Bahru
I'm home :D
The person I really want to meet;
  • Mama & Ayah
  • Along Abang Adik
  • Siti Syakirah Othman
  • Mohamad Syafiq
  • Amir Nur Zahin
  • Johor Silat Team









Wednesday, January 18, 2012



Ketumbit, inflammation, panas dalam




Assalamualaikum
Panas gila weh hari ni! Fuhhh
Liat nak mampos pergi co -_-
Dan haus yang teramat. Kurang air dalam badan
Dengan mata gua kena ketumbit! Perghhhh tak boleh terima laa macam ni
Sakit wokkk
Macam orang cacat je kan brr
Pergi laa medik, konon konon kronik dah kan haha
En.Adham cakap mata aku kena inflammation so jgn memandai nak sentuh sentuh mata dgn tangan
Dapat tiga ubat! 1.Ubat tahan sakit 2.Ubat surut bengkak 3.Ubat sapu
Kita tengok je nanti bersentuh ke tak ubat tu hoho
Sebab sebab sebab saya ni nggak suka ya makan ubatttt :p
Class malam tadi miss tanya mata kenapa then gua cerita laa apa yg En.Adham explain
Then miss cakap one of causes aku senang kena tembel ketumbit selain inflammation adalah--->badan panas dalam
Hehhh? Serious laa patut laa gua haus semacam wehhh
Macam macam hal haha
Before balik jb kena surut ketumbit ni malu siakkk haha
Esok ada kuiz besar bak kata miss. Chapter1-6 :0
Apa sehh miss ni :( mampos aku malam ni
Goodnight
Toodles







Tuesday, January 17, 2012

Tak harus memiliki






Assalamualaikum
Haiiii Im back hoho tetiba je kan
Dah berapa lama tinggalkan blog ni ek? Sekejap je sebenarnya haha
Okay nampak tak title? Tak harus memiliki
Faham tak?
Okay macam ni. At last, terjawab jugak semuanya
Kteorang pernah janji. Dalam masa 3 tahun kalau aku atau dia dah jumpa someone much better, just go
And it happened! Just now
Actually before ni aku memang dah berhenti berharap dah pun. Aku redha
Macam status kat fb. Aku redha dan aku ikhlas :)
Perasaan orang kita tak boleh paksa. Aku tau sayang dia kat orang tu memang dalam gila
Dari dulu. Lelaki kalau sanggup mengalirkan air mata untuk seorang perempuan maknanya dia sayang yang teramat kat perempuan tu
Aku hormat keputusan dan perasaan dia 
Kalau itu yang dia pilih. Aku doakan yang terbaik untuk dia :')
Benda ni takkan menjejaskan hubungan aku dengan dia. Kita still boleh jadi macam dulu kan kawan?
Dia dengar cerita aku. Aku dengar cerita dia
Dia marah aku. Aku marah dia
Dia bebel kat aku. Aku bebel kat dia
Dia nasihat aku. Aku nasihat dia
Macam dulu dulu :))
Semuanya boleh settle kalau ada effort 
Hidup mesti profesional
Walaupun kadang kala kenyataan itu menyakitkan
Nak menangis dah naik kering dah kot? Hoho ;)
Tapi tak apa. Aku okay (Y)
Seriously okay ;D
Memang dah tanamkan dalam diri ni ; Tak semua yang kita nak kita dapat sebab itulah perlunya pengorbanan ;)
Assalamualaikum :))









Wednesday, January 11, 2012

Tuesday, January 10, 2012





Will be the last for now





Seriously petang ni longlai je
Macam macam masalah dari malam semalam
Hari ni ada test Sport Management tu yang tidur tak lena
Tidur 15 minit then bangun baca nota. Repeat benda yang sama sampai laa pagi terus siap siap pergi class Sport Safety dulu
Nasib baik miss memahami. Sejam belajar Sport Safety, sejam lagi revision Sport Management
Alhamdulillah laa dapat jawab tapi serabut jugak otak
Pasal assignment lagi. Haihhhh penattt
Penat sampai tak larat dah nak marah ke apa ke
Balik class terus balik bilik. Dah takda nak pergi sana sini
Bukak lappy tak sampai setengah jam dah tertidur. Biasalah tu
Pukul 2pm call dia. Tanya kenapa semalam tak call balik
Jawapan? 'Saya call Mira lepas tu call Qila' 'Oh yeke'. Tujan je tau apa aku rasa bila dia cakap macam tu
Jealous? Tipu kalau tak. So, seems like aku ni tak special mana pun
Jangan perasan laa Anis. Tak ada kau pun orang lain boleh hidup. Come on, be logistic!
Ada pendengar setia cerita aku suruh tanya dia apa yang dia rasa sebenarnya
Apa yang dia nak dan siapa aku untuk dia
But I said no. Not now
Dia tengah busy nak final. Benda macam ni tak perlu dia nak fikir. Study lagi penting
So aku rasa entry ni akan jadi yang terakhir buat masa sekarang ni kot
Bila aku dah ready, aku mai
Takecare
Assalamualaikum :)





















Everything gonna be fine tomorrow
Insyaallah ;)









1 sent items 1 received call




Assalamualaikum
Hari ni handphone tak berbunyi sangat
Pagi class 8am-10am then 10.30am-12.30pm. Replacement class
After tu pergi library cari bahan untuk assignment ctu; Islam dan Ilmu Pengetahuan. Apakah? Besar cotttt tajuk tu
Then pergi makan luar dengan Zura Apek Raja
Konon petang nak siapkan report Sport Safety laa konon
Online tak sampai setengah jam dah zzzzz haha
Pukul 5 lebih terbangun then terus online hehe. Siapkan report laa
Tengok dia pun online jugak tapi tak tegur aku pun. It's okay
Satu msg je untuk hari 'morning', untuk dia okay pagi pagi aku text tapi dia tak reply
Petang pun senyap je phone. Malam pun sama
Tapi tadi tetiba dia call. Angkat mcm biasa tapi tak banyak cakap pun
'Awak kejap eh, Mira call' 'Siapa call?' 'Mira' 'Oh okay okay'
:))
Goodnight people :')






Monday, January 9, 2012

FSR Tasik Chenderoh Final Camp 2011 :D

Nampak tak tu yang pakai baju purple? Zul haha thanks bro sebab jaga aku kat survival ;)

Shah Alam student :)

Laparrrrrr

When the Llions Roar. Grr lol

Uuuuuuuu baju Outdoor hoho cool beby

Pantang nampak camera!

Kerja paling senang. Basuh PFD haha mana aku ek? Curi tulang kejap lalalalaaa

SR113 2B. Together We Unite bebehhhh

#NazuraNerman #RajaZulqarnain. Kawan sepermainan HAHA :D Raja behave behave hoho

Supposed masa ni aku dengan #Suhaib Ayeim nak gambar berdua je tetiba masuk pulak ramai ramai hoho memang tak pernah berubah! <3

Amir Nur Zahin Gunawan. Bestie :D

#Suhaib Ayeim macam gampang! Akhirnya dapat gambar berdua yawww. Hahaha kawan makan sedulang ;D

Pulau Kapas xoxo

Sportrec girls <3 haha gampang!

Ohoiiiii ;)

Amaaaaa! Classmate yang pandai mengurut haha :D

Jengka Jengka Jengka. Eh? Kanan sekali terselit student lain hoho
Okay Amir sangat rajin masa ni HAHA lepas buat kerja ni? Amir amik penyapu lepas tu buat buat sapu konon ada kerja :D haha

Back to Jengka




Assalamualaikum
Alhamdulillah selamat sampai di Jengka! <3 hahaha
Bas pukul 4pm
Naik bas je tetiba tengok sit aku denganZura dah ada orang duduk. Eh? eh?
Tiket aku dengan orang tu sama wehhhhh
Pergi balik kat kaunter. Check punya check? Yessss aku menang!
Memang sit aku dengan Zura bukan lelaki dengan makcik tu
Dorang supposed naik pukul 4.30pm wehhh
Tapi sebab makcik kan? Dorang tetap duduk situ
Aku dengan Zura duduk sit lain. Brrr
Sepanjang jalan memang laa aku membuta. Kalau bangun? Boleh muntah aku
Sampai Temerloh baru tersedar and sejam lagi nak sampai Jengka
Sampai Jtown around 6.50pm mcm tu terus rushing balik uitm sebab malam ada show HAHA
Tak prepare apa apa pun tetiba kena nyanyi nyanyi. Kelakar gila cotttt
Tak banyak cerita pun today
Esok class padat and banyak kerja nak buat
Sleepy dahhh
Goodnight fellas xoxo





Sunday, January 8, 2012














RASA MACAM BODOH GILA











 

Di subuh hari. Phewwww





Okay sangat terkejut tengok tetiba ada orang update status nama aku
NUR ANIS SYAHIDAH BTE ABD AZIZ
Okay think positive je laa kan
Aku pun update balik nama orang tu. Takan nak mention kat sini pulak kan
Macam biasa aku memang suka delete post
So antara post yang aku delete tu terselit laa post yang nama dia tu
Is it my fault?
When I ask him kenapa update macam tu, dia jawab saje je. Oh okayyyyy then
Bagi laa tau kenapa update nama aku! Gerammm
Tetiba dia msg kat fb 'hahaha delete? Nice'. Apa sehh?
Okay aku pun update status nama dia, lagi
Bukannya sesuatu yang besar dan susah pun benda tu kan
Then dia sound pasal ikhlas tak ikhlas
Alahaiiii. Penat kot jaga relation ni taknak bagi gaduh lagi since dia tu coach aku dahhh
Tapi dah jadi macam ni? Haiyaaaa 
Dari dulu tak pernah nak berubah :/
Terkejutnya bila on twitter rupanya dia ada jugak tweet nama penuh aku
Im quite terharu laa ia update nama gua kan. Btw thanks sebab ingat lagi nama yang tak penting ni :)
Tapi macam sakit hati balik bila dia update pasal ikhlas
Erghhhhhhh!!! Geram gewam semua ada wehhh
Sabar sabar sabarrrrrr
Subuh hari nak marah marah macam tak logik
Chill beby chill















UPDATE STATUS NAMA AKU?
SANGAT PELIK









Goodmorning zzzzzz




Ohoiiiiii belum tidur lagi! Dah 1.59am
Tadi dah nak tidur dah. Dah text Syafiq cakap nak tidur tapi tetiba Hareesa masuk bilik ajak minum milo ais
Yayyyyy!
Turun bawah ada parents abg akak dan abg ipar Hareesa hoho amboiiiii
Abang Iwan dengan abang ipar working on something and tak tau apa itu haaaaaa
Abah Hareesa ajak makan sup. Wowwww! Mana boleh tolak haha
Zura yang dah membuta bangun balik. Otp kejap dengan boyf dia then turun makan sekali hoho
Tengah segar ni, kteorang nak siapkan sport safety punya report 
Sebab kat sini ada unifi! Hahaha laju wokkkkkk
Okay tak tau pukul berapa nak tidur and pukul berapa nak bangun esokkkk
Goodmorning uollsssss :*
Xoxo



Saturday, January 7, 2012

Today I met Amir

 
Amir Nur Zahin Gunawan
Met him today! Hoho
Nazura Hareesa Afiq and I went to KL today
Zura nak cari something untuk dinner. Zura sahaja okayyy hoho
Then terlanjur tu jumpa Amir sekaliiii
Banyak sangat story nak cerita dengan dia. Dia pun haha gosip gosip
Luckily Rafiq Afiq ada. Boyf Hareesa <3 hoho dia yang drive. Thanks Afiq!
Alhamdulillah nasib baik Zura jumpa apa dia nak kalau takkkk? Survival laa kot kat sana hoho
Amir datang dengan kawan dia, Acap kot nama dia. And rupanya kawan Afiq jugak
What a small world! Haha :D
Okay then we went home. What a tired day
And tak lupa jugak agas agas yang bersepah. Euwwww geli
Till here
Toodles xoxo








07.01.2012

Hareesa Shahaini & Nazura Nerman


Baru nak candid laa Amirrrr -_- Kecoh laa dia ni haha

Us

Amir and his friend. Okay actually kawan Afiq jugak. What a small world!

Rafiq Afiq <3 Hareesa Shahaini














SABAR SABAR SABAR DAN SABAR
;)








 

Anis Nazura




Hareesa's



Assalamualaikum
Currently at Hareesa's home with Nazura
Having dinner with her parents. So naise and cute! ;)
Then we went out with Rafiq Afiq, Hareesa's boyf hoho
Okay like seriously tengok dorang sangat comel and rindu. So sudden! Cool Anis cool
Order pulak air kelapa. Kenapa mesti air kelapa? Haha enough
Tunggu dia msg dari lepas isyak tadi. Tapi phone senyap je
Pukul 12 mcm tu baru laa dia msg
Okayy sabar je laa. Cuba untuk faham situasi dia tapi macam tak boleh tahan geram
Dah laa first day memang tak laa kan :/
Haihhhh
Banyak kerja nak buat. Assignment
Walaupun kat rumah Saa, assignment tetap assignment
Goodnight <3