Friday, September 30, 2011

 

Dok , aku text kau sebab aku tau aku salah 
Ignore kau semalam dengan hari ni
That's why aku text kau
Then kau boleh tanya kenapa text :/
Sedihnyaaa !
The best answer I can give , bosan 
So don't blame me
Hati aku dah lembut dah malam ni tapi kau ttbe tanya macam tu kan 
Tak tau pulak kena ada reason kalau nak text kan
Suka hati kau laa

 

As Usual




Assalamualaikum
Hm :/ lusa paper Anatomy 
Study tak abis lagi
Semalam tidur pukul 4.30am , aku pun tak tau apa aku buat
Ainil Lya Dayang tertidur atas lantai dengan kertas kertas dan buku Business Math . Comel :p
Aku bangun , betul betul bangun pukul 2.40pm -,.- teruknya kau Anes
G beli lunch then tengok Crow Zero 2 kejap then siap siap nak g training
Petang tadi buat strenght je dgn Bob ; my nightmare hihi :D joke joke
Then balik , rest kejap . Mandi lepas tu lepas tu study
Tapi kannnnnn tak ada mood laa ! Erghhhh
Dia punya pasal laa :(
Hm



Sorry Again and Again




You
Sorry for everything
Today I just like ; Annoying gila !
Haihh I don't what the hell happen to me today
Hormon tak stabil , maybe ?
Erghh sorry again
Tak ada niat nak marah or whatsoever
Today mcm pressure sikit
Yeah , pressure banyak kotttt
So please , please understand my situation
Susah kan nak stay lama dengan orang macam ni ? :)
Banyak sangat cekadak
You choose your path
And you should know what is the best for you and your entire life
Toodles


 




BILA DIA CALL , AKU START NYANYI 
TAPI DIA TAK PAHAM -.,-
SEDIH DOK








Thursday, September 29, 2011

Hari ini ini ini ini

 

Assalamualaikum fellas :)
Ada orang salah paham :p haha apa apa je laa
Bukan benda penting nak pikiakkk
Tadi paper SPS155 ; PROFESSIONAL ACTIVITY (SWIMMING AND GOLF)
Phewww mcm haram siakk
Tak sama langsung dgn last sem and last last sem punya
Apa je -,-
Elak repeat je next sem :(
Today asyik nak marah je
Pantang orang cari pasal , mmg maki makan dia
Pui
Kesian dia haha sorry yayang
Next paper ahad ni SPS113 :0
Mati laa kau kali ni Anes -.,-
Gtg beby
Toodles

 

Wednesday, September 28, 2011




BARU TAU ADA ORANG COPY KIERA'S AND ANES'S PUNYA BLOG 
HAHAHAHAHAHA :D
KELAKAR DOKKK , RILEKS SUDAH
KESIAN PUN ADA -,-
SEBIJIK PULAK TU PUI HAHA
TIDAK MENGAPA YA , AKU PAHAM ORANG MCM KAU PFFTTTT :P


Someone missing , help me

 

Assalamualaikum :)
Hello new day ! Hihi merepek si bodoh ni :p
Today do nothing
Bangun pagi macam biasa je
Tapi kan tapi kan tapi kannnn
Dari semalam Lia tak balik bilik , weird 
Dayang kata dia g bilik kawan , okay spongebob dia pun tkd
Tapi tak balik bilik pun smlm , Lia bukannya suka tidur bilik orang
Msg tak reply , call tak angkat 
Kenapa ni ? This mornig pun sama
Haihh dia onl then im dia , tak reply punggggg :/
Apa nak buat ni , clueless
Okay then petang mcm biasa training kan
Tapi today Bob suruh main gym 
Mati laa aku -,- hihi
Esok paper SPS155 , Golf and Swimming
Then after two days , paper SPS113 Anatomy :)
Betul betul matiiiiiii
Okay till here beby
Toodles

 


Tuesday, September 27, 2011

Precious Time :')







OKAY I MISS THIS MUCH ! TURN BACK TIME , CAN I ? HM :'(

Different





Assalamualaikum . Entry kali ni lain sikit rasanya dengan before ni kan , entah ttbe nk tukar pulak . Hari ni seharian dalam bilik , tgk korea and study cuma tadi malam g jumpa dia . Tak tau apa kena malam ni , tapi aku dah realise something . University life was totally different from mine . And sangat lain dengan sekolah , kalau sekolah dulu everything yang kita buat mesti sama sama kan . Tak kira laa time susah ke senang ke always sama sama . And university life ? Yeahh ada sorang senior pernah gtau aku , dekat u lain dengan sekolah . Semuanya lain ; belajar , how you spend your money and friends . Dekat U , tak boleh nak expect lebih dari apa yang ada kan ? Susah nak dapat kawan yang betul betul kawan . Tak maksudkan semua kawan kat sini useless , no exactly no . Cuma nak dapat sahabat mmg susah , kawan ramai sangat . Mula mula mmg rapat , tp at the end ? Haihh entah laa . Sedar tak sedar , aku pun terjebak sama dalam symptom ni . Since final week ni , aku pergi mana mana semuanya sorang je . Kadang kadang dengan dia . Macam hidup dalam dunia sendiri . So , aku tak boleh nak pertikaikan orang lain kalau dorang buat benda yang sama kan ? Ingat tu Anis . Haih . What do you expect Anis ? Kau take something tu too serious and mcm penting sangat , tapi pihak lagi satu tak pun . Kau work hard sangat Anis . Come on , kau ingat ni zaman sekolah ? Friendship forever , friendship never end and friendship is the most important ? Woww , mimpi semua ni . Aku rindu sangat dulu dulu . Mungkin macam budak budak and mesti ada yang cakap , wake up ! Dah besar kan ? Hahh I know but aku nak request something . Please bring me home ? Bring back my world , bring back my everything :'( Please Ya Allah . I don't know what to do . Can't wait to meet mama ayah along abang adik and my Syakira :( Miss you guys so muchhh , cuma Allah je yang tau apa yang ada dalam hati ni . Be strong Anis , be strong .




Sunday, September 25, 2011

Budin's

Hope this will be lasting forever . Aminnnnn :)

Angel

...

 

Yesterday and today was absolutely sucks
Yeah semalam I have no mood at all
Poor him . Sorry yayang I didn't mean it
They ask me out but I refuse , I have no mood kan ? So bilik je laa
And today pun tkd mood lg 
Tapi dah gtau dia awal awal sorry if tk reply msg dia and tk angkat call
Serious tkd mood
Msg call semua aku tak layan
And dia ttbe nak marah marah
Okay honestly , kecik hati sangat sangat dgn dia
Can you please understand me sayang ?
And the best part is dia tanya should we stop ? Whatthe haihh
Actually benda ni tkd kena mengena pun dgn dia 
Tapi dia start marah marah mcm tu haihh
Aku rply baik baik tp dia ?
I think silent is much better


 

Saturday, September 24, 2011

Third Day



Assalamualaikum fellas 
Today ; CSC134 paper 
And td dlm dewan I was like , blurrrrr
Okay with objective , but essei ? Err okay time to sleep ! :p
Dalam DSG td mmg YaAllah sejuk gilaaaaaaa -- tu yg rasa nk tidur je kan
Aku jawab tutup mata laa wehh <---- tidur haha
DSG stands for DEWAN SEJUK GILA haha :D
Okay then done with paper CSC , 3 more paper to go --
Then focus on training for KARISMA 
Okay thats all peps
Need to kemas mengemas my room yg sangat berkecah ! 
Xoxo




Thursday, September 22, 2011

Majal Yal




Assalamualaikum :)
Hari ni macam biasa je
Okay tak biasa !
Aku kena majal -..-
Macam yal tau takkkkkk ! Grr
Buat malu je haha
Training mcm biasa brahh
Tkd apa pun yang penting sebenarnya
Faizal dah balik :p
And and andddd aku dapat kolej untuk semester depan hehe alhamdulillah
Ramai kot SR yang tak dapat
UPK saje je nak kenakan SR . Pui
Gtg people
Toodles




KAU STALKER YANG MELAMPAU
KESIAN -,-






Missing

 

#nw Oh Yeah
Okay I really miss this
Sekarang ni famous betol
"letak tangan di dada , mata pandang ke atas"
Actuallt dah lama kot benda alah ni tp still kelakar
Masa first time keluar kat Oh Yeah kat Astro Warna dulu
Time tu form5 which is last year laa kan ? Haaaa
Aku dengan Syakira Othman gila Oh Yeah
Masa tu kteorg buat mcm Professor Sentaphatimaknak pun orang tak paham
Hahhhhh kteorg mmg big fan laa yal LOL
Haihhh
Rindu gilaaa dgn Syakira Othman
Dia je yang paham lawak bodoh aku yang tak lawak sangat :/
Bila nak jumpa niiiii
Missyou


 

Budak Berlagak . Bodoh




Assalamualaikum fellas 
Today nothing much
Malam g makan luar dgn Raja Din Zura Yus
Wish Faizal were here 
Then ada dua cerita kat sini 
Geram aku malam ni grr 



First ; budak berlagak
Aku turun van td ttbe ada budak tegur
'Anis Syahidah ?'
'Kenal Syakira Othman tak ? Sigs ? Satu sekolah rendah dgn dia . Sekolah EC , Maktab Sultan Abu Bakar'
WHATTHEHECK !
Tak payah nak mention sgt laa sekolah kau tu wehh mcm aku ni cikai sgt je tak tau
Helooooo yang kau tanya ni bestie Syakira Otham laa <--- mcm yeye
Sebut EC sudah wehh 
Eh jap jap , aku tak pernah nmpk kau pun ? 
Kita sama batch kan ? Tak pernah kenal kau pun -- nmpak sgt tak hot . Pui
Lepas tu tanya aku ni Johor ke dah tentu kau tgk gmbar aku ngn Kyra kan takkan aku duduk Sarawak pulak -..-
Susah laa mcm ni








Goodnight
Sleep tight
Muhasabah diri . Cool Anis , cool 
Toodles



 

  Rambut aku dah panjang macam ni hehe :)


Wednesday, September 21, 2011

Second Day




Assalamualaikum fellas :)
Today was the second day of our final weeks
Paper CTU101
Woww ! Susah --
Esei dia nak ke mana sehh grr
Redha je laa haha tp no need to be so worried cause 42% dah ada dalam tangan !
Ngehngeh 
Nothing much today
After paper lepak kejap kat fast track then balik bilik
Tengok movie , tidur #macambiasa haha
Sampai terlajak tak pergi training
Hehe sorry taiko :p
Lagi pun hujan ! Angin kuat gila mcm memahami je kan haaaa
Next paper ? This Saturday , CSC134
Lagi blurr
Okay nunite
Toodles



Tuesday, September 20, 2011

Mama Kataaaa






MAMA PESAN ;
BACA AL-FATIHAH 40 KALI
BACA SURAH YASIN AYAT 58 , 15 KALI
NIAT AMALKAN SEBANYAK YANG MAMPU
DAN MAMA PUN MENDOAKAN KEJAYAAN ANIS
AMIN :)







Monday, September 19, 2011

Vierra - Bersamamu . This is for you Yayang :))


Favourite :) Bersamamu by Vierra




Memandang wajahmu cerah
Membuatku tersenyum senang
Indah dunia
Tentu saja kita pernah mengalami perbedaan
Kita lalui
Tapi aku merasa
Jatuh terlalu dalam cintamu
Ku tak akan berubah
Ku tak ingin kau pergi s’lamanya

Ku kan setia menjaga mu
Bersama dirimu dirimu
Sampai nanti akan s’lalu
Bersama dirimu
Saat bersamamu kasih
Ku merasa bahagia dalam pelukmu
Tapi aku merasa jatuh terlalu dalam cintamu
Ku tak akan berubah
Ku tak ingin kau pergi s’lamanya

Seperti yang kau katakan
Kau akan selalu ada
Menjaga memeluk diriku dengan cintamu
Dengan cintamu

Saat bersamamu kasih
Ku merasa bahagia dalam pelukmu



I Want To Do This




1st Paper Done



Assalamualaikum fellas :)
Now 2.48pm and it's too early kan entry kali ni haha well me
Baru je balik dari library td dgn yayang :)
Alhamdulillah , satu paper dah lepas ! Yayy
BEL120 
Quite easy laa tp 30% je kot , 70% carry mark . Whattheheck --
Tomorrow CTU101 pulak
Haaa yang ni walaupun subjek agama tapi susah dia , mak aihh
Haha nampak tak kejahilan kat situ ? :p
Esei susah , confirm
You can do it Anis ! 
Haihh got training this evening
Scared :(

People change
To be more better or more worst 
Who knows ?
We have to respect their choice
What they gonna to be and which path they going to choose
I just miss the old you but yeah it's okay , I guess
I hate misunderstanding , totally hate it
and
Explanation is the most important thing in a relationship
So , please . I'm begging
If the distance is the best way , I will
For others sake , yeah




Sunday, September 18, 2011

Tomorrow :)




Assalamualaikum
Hello fellas :)
I think today is Sleepy Day laa
Asyik nak membuta je --
Padahal esok dah start final dahhhh 
Fisrt paper , BEL120 hahhhh risau pasal essei 
Grammar mcm haram -.- haha
19 September until 7 October
Then we'll enjoy our semester break
Enjoy ke ? Haha
I have to stay here a lil bit more longer than everyone
Latihan Pusat for a week then off to UiTM Segamat
Wish me luck <3
Malam baru hard sikit study ngehngeh
Gtg 
Toodles :)



Gym Class Heroes: Stereo Hearts ft. Adam Levine



Friday, September 16, 2011

Sorry





Dear you
I am so sorry
I'm not perfect enough for you
Hurting you silently with my annoying attitude . Sorry
Sorry for disappearing for today
I'm not mad at all
Not answer you call , not reply your text
I just need time to chill
You don't need to worry









Final Examination Timetable September 2011 for Faculty of Sport and Recreation










I miss mom
I miss her
I miss Johor Bahru
I miss home
I miss my old life
I want it back please :'(









I Will Be-Avril Lavigne

There's nothing I could say to you
Nothing I could ever do to make you see
What you mean to me

All the pain, the tears I cried
Still you never said goodbye and now I know
How far you'd go

I know I let you down but it's not like that now

This time I'll never let you go

I will be all that you want and get myself together
'Cause you keep me from falling apart
All my life, I'll be with you forever
To get you through the day and make everything okay

I thought that I had everything
I didn't know what life could bring
But now I see, honestly
You're the one thing I got right
The only one I let inside
Now I can breathe 'cause you're here with me

And if I let you down, I'll turn it all around
'Cause I would never let you go

I will be all that you want and get myself together
'Cause you keep me from falling apart
And all my life, I'll be with you forever
To get you through the day and make everything okay

Without you I can't breathe
I'm not gonna ever, ever let you leave
You're all I got, you're all I want, oh
'Cause without you I don't know what I'd do
I can never, ever live a day without you
Here with me, do you see you're all I need?

And I will be, all that you want and get myself together
'Cause you keep me from falling apart
And all my life, I'll be with you forever
To get you through the day and make everything okay







p/s : this song is for you , sorry .

Tears Day



15.09.2011 Thursday
Great day ever
Before start training , aku dah meleleh sebab nak sangat baca surat tu
Then masa training berapa kali aku menangis
Tension dengan surrounding 
I just want to give the best for my team
Tapi kalau setakat pacak pun aku tak boleh buat
Apa nak jadi ni Anis ?
Teruk laa aku ni 
Memang dah lama aku tak menangis time training
Dulu pernah dua kali
Sekali dengan Adin , sekali dengan A.Indera
Now dengan Nawah :p
Tapi , aku tau tu semua dia buat untuk kebaikan aku jugak
Haziq dengan Bobo kaunseling aku semalam
Lepas tu Nawah datang lagi laa aku menangis :'(
Tak cukup lagi lepas habis training baru dapat surat dari dia melalui Faizal
Terus meleleh
Okay semalam sangat tertekan . Sangat sangat tertekan
Haihhh
So no phone call , no messaging
I just want to stay in my room 
Yeahhh

Wednesday, September 14, 2011

Erghh



Assalamualaikum 
Today kan , grr sangat tough !
Pasal assignment , haihh sedih !
Supposed to be kerja senang , just submit je time class swimming
Tapi mengenangkan kawan yang terdelete assignment dia then dia hantar lambat sikit
So kesian punya pasal kan haaa tunggu laa
Last last dia taak siap sampai laa ni aku punya lambat hantar --
Tu satu laa kan then aku tak balik bilik dari pagi
Terbaik ! 
Wearing baju kurung for the whole day --
Serious serabut
Got a lil problem dgn dia lagi
Malam test math , sampai tertidur tidur aku jawab test . Dah laa aircond rosak !
Okay sangatttttt tension :(
Plus tak berapa nak sihat kan today . Flu :(
Ingatkan taknak g training sebab memang tak larat 
Tapi mengenangkan TRAINING kan so go je laa
Training macam biasa tapi kali ni kejam sikit haha
Okay till here
Toodles



Tuesday, September 13, 2011

3:48am


Sekarang pukul 3:48am 
Aku mengantuk nak mamposss sebenarnya zzzzz -.-
Tapi nak update jugak even td dh update :D <--- tiba tiba segar
Tadi training silat mcm biasa
KARISMA dah nak dekat kan 
Nak emas mesti training mcm emas <--- ayat seniorrrr haha
So tadi yg lain training olahraga , aku training seni memandangkan aku main seni aje
Muiz kata better main seni je
Aku pun agree sebab ni baru first time main tunggal , mcm hebat pulak kan kalau nak main dua . Pui 
So , alhamdulillah tadi dah hafal buah tunggal :) yippiiiiii
Tinggal nak mantapkan je ecehh yeyessss haha
SUHAIZAD ZULKIFLI <--- Dia ni selalu sangat kacau aku grr pyscho gila haha menyakat mcm hapaaaa tapi dia best , seorang kawan yg baik :D 
Okay tu je sebenarnya nak cakap
Dah lama takda gambar baru kan
Tkpe , later laa
Goodmorning :D Toodles



 

Kesiannyaaaa



Assalamualaikum :)
Hai semua hikhik
Okay kat sini saya Nur Anis Syahidah nak cerita sikit haaaaa tu dia
Tadi before go class kan aku dapat tau satu cerita yang sangat kelakar
Ada ke patut si A cakap yg aku ni ada apa apa dgn si B ? Pui
Merepek -..-
Aku kawan baik kot dgn B , lahaiiiii sedih !
Masing masing dah besar kan ? Takan nak gaduh mcm budak sekolah
Budak sekolah pun dh upgrade haha
Kau cakap semua orang cakap aku dgn B ? Sebab tu kau taknak rapat dgn B lg ?
Come on laa dokkk
Jangan main pakai hentam je kalau teka
Then B cakap nama aku naik sebab ni
Jadah yal -,.-
Naik nama segala
Geli eeeeeeeeee haha
Tapi mcm best jugak kan hehe mcm drama 
Okay tak sabar naktengok episod seterusnya :p
Toodles





Monday, September 12, 2011

Yeayyyyy



12.09.2011
01:07:12PM
SUKACITA DIMAKLUMKAN 
BAHAWA ANDA TELAH TERPILIH 
UNTUK MEWAKILI UiTM PAHANG DALAM SILAT

Alhamdulillah :) 
Dapat wakil UiTM Pahang untuk game KARISMA kat UiTM Segamat
After final nanti
So , aku main dua acara pui
Seni dengan olahraga --
Thankyou Haziq and Nawah 
Aku nak jadi mcm Vietnam tu bahahahahaha :D
You go girtlfriend <3