Sunday, October 30, 2011













READ OUR OLD MESSAGES
YA ALLAH RINDUUUUUUUUUUU :/











Thanks Kawan :)




Raja Zulqarnain 
Sorry for what happened
Kau tau sebabnya kan? And for sure bukan sebab orang lain
Berpunca dari masalah kita sendiri, couple weeks ago
Haihhhh better kita macam ni je. Kawan baik kan?
Kita pun start dari kawan
Aku taknak kalau aku still go dengan kau, like aku ni tipu kau tipu diri sendiri
And bukan aku taknak start dari awal
Once hati aku dah tawar, yeah you know sebab pernah jadi hal macam ni
Sayang aku kt kau belum 100% then jadi macam tu lagi, memang tawar hati sangat laa
But it's okay. Alhamdulillah aku dengan kau bukan laa orang yg sempit pemikirannya hoho
Kita still contact, still kawan baik macam biasa yeah since kita pun one class kan sampai graduate nanti heho
Thanks untuk semuanya Raja :')
Thanks sebab selalu sangat tolong aku itu ini
Kita boleh still go on macam tu 
Macam biasa laa kan, nak tukar duit syiling memang aku cari kau hehe
Thanks kawan :)








NAK BUAT BLOG BARU BOLEH TAK? BOSAN LAA







Assalamualaikum
Hye uollsssss hoho
Lama gila kot tk update
Well , cina sebelah rumah dah tukar password wifi dia laa --
Kali ni btol btol tukar punya haha
Tunggu je laa dia hulur password baru ye baru boleh onl 24/7
Now kat JB <3
Cuti sem kan which org lain dah cuti dua minggu awal dari aku hoho
Sokay then
Jumaat Sabtu habiskan masa pergi tengok game silat kat belakang Stadium Larkin
And 2 3 hari ni jugak aku dgn Ain ada big problem dengan boyf Hyd
Omg memang scary sangat
Nak pukul laa apa laa . Macam macam hal
Haihhh bosan jugak cuti ni kan
Nothing else
Toodles



Thursday, October 20, 2011

Unlucky




Assalamualaikum
Haiii uollssss
Hm okay semalam malam game aku
Siang olahraga , malam seni
Olahraga kalah ; mesti laa kan tak training pun gamble je main
Tapi dapat buat sapuan sekali :p
Malam pulak seni
Haihh
Ada enam penyertaan
Memang dah buat all out tapi nak buat macam mana kan ? Tak ada rezeki
Masa keluar gelanggang semua dah target gold medal , tak pun top3
Tapi ? Langsung tak
Seni kan ? Biasalah tu . Politik
Sokay . At least aku dah tak takot nak masuk gelanggang sorang sorang
Get ready untuk selection sukma
Toodles



Wednesday, October 19, 2011

KARISMA ; Day Two



Assalamualaikum :)
Hari ni dah second day of Karisma dah
Semalam tak sempat nak update sebab busy and sleepy sgt hoho
Semalam game Faizal Bend Nuar K.Wani dengan Bob
Faizal kecundang , yang lain mara . Bob pulak , tak dapat medal :(
Seni kan ? Memang macam tu laa . Haihhh takpe Bob , kau tetap yang terbaik ! Hoho
And I thought game seni tunggal puteri semalam , which is aku one of peserta tau
Rupanya esok ! I mean TODAY -,.-
Omg 
Dah laa olahraga pun hari ni kan . Petang pulak tu
Haishhh 
Ni ttbe kaki kiri tak boleh nak jingkit . Bila jingkit je , muscle bawah betis macam menarik tau 
YaAllah sakit . Sumpah
Macam mana ni ?
Okay okay chill Anis 
I gtg , game dah nak start
Jumpa nanti malam !
Toodles



 

Sunday, October 16, 2011

UiTM Jengka -----> UiTM Segamat





Assalamualaikum 
Pagi tadi gerak dari UiTM Jengka pukul 9.30am then sampai around 4pm
Dapat blok Zamrud hoho
Okay UiTM Segamat punya bangunan bersepah hihi sorry Kiera :p
Dari pintu masuk nak ke pintu masuk , phewwww -,.- jauh yal hahaha
Bilik not bad . Toilet pun not bad 
Tadi training sikit . Masuk dewan ada laa beberapa team tengah test gelanggang
Pucat lesi muka aku . Ramai tegur tanya kenapa muka haha
Lepas tu buat 3 set tadi macam haram :(
Ada surprise ; aku main olahraga -- kelas A
So sudden ! K.Afzan suruh try je , tak target apa apa pun
Sebab nanti bulan satu ada game kat Melaka 
Memang gamble je laa
Esok timbang berat . Lusa dah start game
YaAllah takutnya . Bantu aku Ya Allah :'(





Saturday, October 15, 2011

Latihan Pusat ; Day 6th




Assalamualaikum :)
Hihi tomorrow kan dah gerak Johor tau 
YaAllah takutnyaaaaa
First time main untuk negeri Pahang , even under uitm kan hoho
Macam mana nak sorak ni ? Dah biasa sebut 'JOHOR' hohoho
Then a week kat sana lepas tu balik JB ! Wehoooo
Tak sabar nak balik :')
Hm sekarang ni dingin je dengan dia
It's okay
Time will heal everything :')
That's all . Nak pack barang . Malam ada taklimat segala hoho
Gtg beby
Toodles


*Syakira Othman , wait for me sayang :')


Latihan Pusat ; Day 5th




Assalamualaikum :)
Haiiii 
Dah lima hari dah hehe training pun tak hard sangat
Tadi pagi tak training sangat 
Petang main futsal haha kelakar gila wehh
Haaaa then ibu jari sakit -- main tak pakai kasut kan 
Bola masuk tasik laa . Repair basikal anak staff laa hahaha :D
Malam buat ringan je . Tangan je sebab kaki sakit kan
Esok last training . Tu pun pagi je
Lepas tu dah kena ready sebab ahad dah nak gerak Johor 
Johor :) Miss you
Okay till here
Toodles



Friday, October 14, 2011

Latihan Pusat ; Day Fifth




Assalamualaikum :)
Hari ni training macam biasa
Pagi training , petang ada ceramah motivasi pasal disiplin . En.Ipin yang ceramah haha bapok kelakar
After dia ceramah tu dia panggil aku duduk sebelah dia lepas tu tanya macam macam haha
Fyi , sport shoe gua gone babe -- sial laaaaa
Dah nak game baru nak hilang . Macam mana ni ? Haihh
Elaun tak dapat lagi
Tadi set masa , melalak aku :) again haha
Pressure sgt . Penatttt
Haihhhh penat aku lagi terok kot dari yang lain
Then Zura call . Aku melalak lagi haihhh
Penat 
Toodles





Thursday, October 13, 2011

Wednesday, October 12, 2011





HI
AKU HARAP KAU FAHAM SITUAS AKU SEKARANG
KAU KAT SANA , AKU KAT SINI . JAUH KAN ?
KAU TAK TAU , KAU TAK NAMPAK , KAU TAK RASA APA YANG TERJADI KAT AKU
PLEASE BE UNDERSTANDING . PLEASE I'M BEGGING
SUNYI . YEAH AKU TAU TU
SO NO WONDER LAA
WALL KAU KAT FB :) TERIMA KASIH







Latihan Pusat ; Third Day




Assalamualaikum
Haiiii :'
Third day dah . Dah nak dekat sangat dengan game
Haihhh tadi jogging luar UiTM 
Lepas tu K.Afzan nak tengok aku dengan Bob buat
Perghhh macam taik siakk buat
Haihhhh nafas tak cukup . Macam nak pecah dada ni
Tak all out lg . Macam mana nak game ? Haihh
Macam macam jadi semalam 
Pressure sangat sangat sangat
Syakra imissyoumuch
Hm


 

Budak Tak Bagus Main Parang

Latihan Pusat ; 2nd Day . Night Session




Assalamualaikum :(
Arghhhhh ! Tension sgt sgt sgt sgt
Tadi training , tiga kali kot aku menangis . Sumpah tak tahan
Tapi tak depan orang lain laa
Nanges kat luar . Lepas tu Faizal dtg duduk depan aku tanya kenapa
Perghhh lagi laa melalak kan
Sorang bersuara , yang ni bersuara yang tu bersuara . Aku dah , YaAllah !
Aku tau semua nak aku buat yang terbaik . Thanks team :)
Tapi aku nanges sebab aku sendiri
Tersedu sedu aku nanges :'(
Rindu A.Indera . Rindu A.Addin
Please pray for me guys 
Takecare
Toodles


 

Tuesday, October 11, 2011

Latihan Pusat ; 2nd Day




Hoi hoi ! Haha assalamualaikum :)
Okayyyy ni second day
Macam semalam kan , update time time gini
Phewww semalam main dumbell , hari ni pun . Mampos aku -,-
Berketul ketul laa kan hehe geli
Jalan pun kengkang hoho :D macam apa dah 
Dah nak dekat dah KARISMA , serammmmmmmmmmmm
Elaun tak masuk lagi -- pokai dah ni
Semalam malam hujan so tak ada training . Tapi aku training jugak dengan Bob . Gold medal kan heho
Petang dgn malam pun ada . Bob kata petang ni nak habiskan . Wehooo
Rabu dah nak kena buat free show depan dorang . Itew tatowt larhhhh HAHAHA
Okay tu je sebenarnya
Dear Yayang ; Sorry . Tak dapat nak melayan awak sangat for a week err maybe two weeks :p Sorry again beby
Takecare
Toodles


Monday, October 10, 2011

Jerantut Waterfall


09/10/2011
Jerantut Waterfall w/ Haziq Cikong Nawar Bob Muiz K.Su K.Mun Fifi :)
We're having so much fun since today our training session will start and we gonna die :p
Great moment


 


Latihan Pusat ; 1st Day




Assalamualaikum :)
Haiiiii hehe
Nak update pasal semalam tapi tak payah laa
Rahsia kerajaan . Mampos kalau orang lain tau hoho
Hari ni 10.10.2011 dah start dah Latihan Pusat 
Pagi pagi dah kena bangun lepas tu berkumpul dengar taklimat kat Dataran Integrasi -,-
Lepas tu baru start training ikut sukan masing masing
Phewww penat ! Tapi puas hati laa kot
Morning session , done ! Petang ni pukul 4pm tapi dalam jadual pukul 2pm hehe
Thankyou Kak Afzan 
Malam nanti pun ada jugak training . Matiiiiii
Itu je kot rasanya 
Take care
Toodles


Saturday, October 8, 2011

A325 Kompleks Siswi , UiTM Cawangan Jengka Pahang




Moment :')
Okay now I really miss this

Jadual Latihan Pusat :D

TARIKH/HARI
7.30pg -8.30pg
8.30 pg- 12.30ptg
12.30 ptg-2.00ptg
2.00ptg-6.30ptg
6.30 ptg-8.50mlm
9.00 mlm-11.30 mlm

10/10/2011
(Isnin)


PERHIMPUNAN PAGI & TAKLIMAT URUSETIA KONTINGEN
-Dataran Integrasi
 
Latihan Intensif Mengikut Permainan

REHAT / SOLAT ZOHOR

Latihan Intensif Mengikut Permainan

REHAT / SOLAT MAGHRIB & ISYA’

Latihan Intensif Mengikut Permainan

11/10/2011
(Selasa)


PERHIMPUNAN PAGI & LATIHAN PERBARISAN
-Dataran Integrasi
(Bola Jaring)


Latihan Intensif Mengikut Permainan

REHAT / SOLAT ZOHOR

Latihan Intensif Mengikut Permainan
REHAT / SOLAT MAGHRIB & ISYA’
Latihan Intensif Mengikut Permainan

12/10/2011
(Rabu)


PERHIMPUNAN PAGI & LATIHAN PERBARISAN
-Dataran Integrasi
(Bola Sepak)

Latihan Intensif Mengikut Permainan

REHAT / SOLAT ZOHOR
Program Motivasi
(Puan Haslah))
REHAT / SOLAT MAGHRIB & ISYA’
Latihan Intensif Mengikut Permainan

13/10/2011
(Khamis)

PERHIMPUNAN PAGI & LATIHAN PERBARISAN
-Dataran Integrasi
(Bola Tampar L/w)

Latihan Intensif Mengikut Permainan

REHAT / SOLAT ZOHOR
Program Pembentukan Displin
REHAT / SOLAT MAGHRIB & ISYA’
Latihan Intensif Mengikut Permainan

14/10/2011
(Jumaat)


PERHIMPUNAN PAGI & LATIHAN PERBARISAN
-Dataran Integrasi
(Hoki w/L)
Latihan Intensif Mengikut Permainan

REHAT / SOLAT ZOHOR
Perlawanan Persahabatan
(Pasukan Luar)
REHAT / SOLAT MAGHRIB & ISYA’
Latihan Intensif Mengikut Permainan

15/10/2011
(Sabtu)


REHEASAL PENUH PERBARISAN
Latihan Intensif Mengikut Permainan

REHAT / SOLAT ZOHOR
Taklimat Akhir  urusetia & Penyerahan Pakaian Kontingen
REHAT / SOLAT MAGHRIB & ISYA’
Persiapan untuk bertolak


Alone and Survive




Hi
Now ; 2.38pm . Update time matahari terpacak kan sebab bosan nak mamposss
Tadi baru buat clearence session . Alone -- sebab roommate semua dah balik
Sedih nak mmpos nak tinggalkan bilik yg banyak kenangan selama empat bulan . Ecehh yeye siakk
Kemas kemas beg segala bukannya nak balik JB punnnnn
Nak pindah bilik --' pindah Kolej Siswi
Sabtu Ahad rest . Isnin start Latihan Pusat yg bermula pada jam 7am ya ya ya
Takpe laa . Kesedihan terubat dengan dapatnya elaun makan ! Yayyy hoho :D
Zura dengan Adek dah selamat pulang dah . Profit laa pfftttt --
Okay now dalam otak kena set focus focus focus KARISMA . Gold medal <--- tinggi sangat harapan tu haha
Silver pun jadi laa mat :p
Dah ready dah nak menjerit menangis segala hoho yeye
Take care beby
Toodles






*di lampirkan sekali dengan jadual latihan pusat ya HOHO :D

Friday, October 7, 2011

Stuck Here

 

Alhamdulillah :) Tadi pagi last paper MAT117 . Done !
Dah all out . Kalau repeat tak tau laa --
Semua orang dah balik . Aku tak boleh balik
Seminggu kat sini ; Latihan Pusat
Seminggu kat Uitm Segamat ; KARISMA
Phewww -.,- sedihnya 
Nak balik ! Nak balik !
Hari ni okay laa sebab Zura dengan Adek ada lagi . Esok dorang dah balik Johor
Aku ? Kena pack barang pindah Kolej Siswi -,- leceh siakkkk
Fighting Anes ! Euwww haha
Toodles

 

Get Well Soon Hareesa :')


Tengok tu muka orang kuat :D Semangat bebenor haha



Hareesa Shahaini :)
Hospital Sultan Haji Ahmad Shah , Temerloh
Thursday , 12am ; Operation cause of appendix
Alhamdulillah , done
Kena pantang sebulan . Padan muka tu laa kalau makan tu tak ingat dunia :p
Get well soon sayang :')

Tuesday, October 4, 2011

Johor Bahru mariiiii

 

Assalamualaikum fellas :)
Home sweet home kan ? Hihi
Today duduk rumah je and it's okayyy
Okay bukan duduk rumah je laa for the whole day
Ikot mama pergi Uda , beli barang untuk hantaran K.Gee nikah September nanti
Then mama belanja beli body shower shampoo dgn breezeeeee hehe :p dah habis
Johor sejuk gila brahhhh
Subuh hujan , tengahari hujan , petang malam sejuk grr sejuk !
Esok pagi dah kena balik Jengka -,- tak nak !
Tiket belum beli lagi hoho esok pagi lah 
Jumaat paper MATH117 , aku ni kalau kat rumah takdanya nak study heho
Okayyyyy , packing time ! Nak pack apa lagi yal , barang yg bawak balik sini bukannya nak bawak balik sana balik kan ? Kan ? Kan ? Hohohoho
Till here beby
Toodles :))

 










JOHOR BAHRU
I'M HOME :)













Cerita Hari Ini



Assalamualaikum fellas :)
Im home ! At last hihi tapi dua hari je , rabu pagi balik Jengka --
Mesti laa kan , ada lagi satu paper haaa MATH117 . Pui
Tu last paper wehh , mmg kterorg paling last kan
Aku balik ni sebab nak hantar barang sebab lepas paper 7hb nanti dah tak boleh balik
Ada game silat ; KARISMA kat Uitm Segamat haaa 
Balik nanti 22hb tauu . Lambat kan ? Takpe dah biasa :(
Tapi kan hari ni best gila !
Semalam Zura tidur bilik aku , kteorg tgk American Pie HAHAHA :D Dayang dg Ainil tak jadi tidur teros !
Macam biasa kalau Zura tidur bilik , mmg dia yg kat atas katil and aku kat atas lantai :p
Pagi tadi baru sambung kemas beg
Around 1.30pm kteorg gerak Jtown haaa aku ada bodyguard ramai tadi hihi
Lya Dayang Ainil hantar aku sampai depan gate kompleks hihi sayang korang
Yelaa nanti aku balik Jengka , dorang dah balik rumah sebab paper dorang dah habis :(
Zura Raja Faizal Din hantar aku sampai Temerloh
Since kalau nak balik JB mmg kena amik bas kat Temerloh , so dorang hantar aku sampai Temerloh laa kan haha
Baik gila korang :) ily
Raja bawak beg belakang , Faizal bawak beg tarik :))
Macam nak balik teros je kan pui haha
Lepas tu jumpa Fitrah dgn Syera kat Temerloh rupanya dorang pun balik sama hoho jodoh jodoh
Zura pulak tidur rumah Aina , roommate dia
Penat mmg penat , tapi seronok :D
Toodles



Saturday, October 1, 2011

Kejap ehh




Assalamualaikum and afternoon fellas
Okay tak nak online sebenarnya tp kejap laa haha nak tweet kejap sebab lama dah tak tweet ! 
Nak cerita ni
Semalam tidur mimpi Syakira datang sini , yeahh sini Uitm Jengka ni
And aku bawak dia masuk bilik aku
And that time roommate ada dalam bilik tau
Tau siapa roommate aku ?
Ainil tengah tidur which is mmg roommate in reality
Lagi sorang ? Faizal HAHAHA :D
Merepek je mimpi
Ada ke Faizal roommate aku ? Pheww kelakar HAHA
Okay tu je sebenarnya nak cerita
Esok nak pergi perang , so hari ni kena setup semua weapons :p
Toodles